The Kindom Triumphant, Eric ball arr.: Willem Flisijn

mei 1, 2018

Eric Ball werd geboren in Kingswood , Gloucestershire , als de oudste van 16 kinderen. Zijn ouders waren actief in het Leger des Heils . Toen hij een kind was, verhuisde het gezin naar Surrey , Kent en Londen. Hij leerde piano en orgel, en in 1919 begon hij te werken in de muziekinstrumentenafdeling van het Leger des Heils in het centrum van Londen, en verhuisde hij al snel naar de Musical Editorial-afdeling als componist. Hij werd officier in het Leger des Heils en dirigent.

Ball trad in 1944  en werd in 1945 dirigent van de Brighouse en Rastrick Brass Band en later van andere orkesten.

Tegen het midden van de jaren vijftig trok hij zich  om zich te concentreren op het lesgeven en componeren van muziek. Hij schreef vele teststukken voor bands, waaronder “Resurgam” (1950), “Tournament for Brass” (1954), “Main Street” (1961), “Journey Into Freedom “(1967) en” The Wayfarer “(1976). Hij schreef ook cantates voor koor en band. Hij stierf in Bournemouth in 1989, 85 jaar oud.

———————

In dit driedelige werk kondigt deel 1 de geboorte van Christus aan. In deel 2 wordt door het koraal ”O kom Emanuel” de komst van Christus voorbereidt en deel 3 is een visioen van de componist, muzikaal weergegeven door het koraal ”Lo, he comes with clouds descending”.

 

Share This