Slagwerkensembles op tweede en derde plaats tijdens SlagwerkFestival Heerde

jun 14, 2016

Afgelopen zaterdag 11 juni mochten het A- en B-slagwerkensemble van het Elspeets Fanfare Korps weer deelnemen aan het slagwerkfestival georganiseerd door het Noord Veluws MuziekVerband. Dit jaar vond het evenement plaats in de prachtige Rabozaal van het dorpshuis in Heerde. Onder leiding van dirigent Wibrand van Norel hebben beide ensembles een mooi programma kunnen laten horen aan het publiek en de jury.

Het B-ensemble speelde deze avond de stukken: ‘Into the Light’ van de Australische componist Kevin Tuck. Deze componist schrijft veel educatief materiaal voor kleinere ensembles. Wibrand van Norel, de dirigent van deze jeugdgroep, arrangeerde het voor een wat grotere bezetting. Dit eerste werk zal u hoogstwaarschijnlijk prettig in de oren klinken ende toevoeging van de synthesizer die bespeeld wordt door de 11-jarige Lakshmi maakthet tot een mooi geheel.

Als tussen stuk speelden zij: ‘Late in the Evening, when Darkness falls’ Dit was een mooi rustpunt zijn tussen de beide grotere werken.

Als laatste compositie werd ‘The Darkness and the Light’ gespeeld. Speciaal voor dit ensemble geschreven. Een groot verschil tussen het donker en licht zal u waarschijnlijk duidelijk worden. Ook hierin speelt Lakshmi mee op piano, dit keer samen met haar broer Lakshman.

Het A-Slagwerkensemble speelde deze avond de volgende werken: ‘Dystopia’ van componist Jim Casella. Ook hier verscheen Lakshman weer op het podium om het ensemble bij te staan op de piano. Het rustpunt in het optreden was het prachtige nummer ‘Sleep’ van Eric Whitacre. Zij sloten hun optreden af met ‘Frozen Planet’, deze compositie werd door Sam Gevers geschreven als het werk voor de Topklasse van het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap.

Beide optredens werden door de jury beloond met een mooi punten aantal: het A-ensemble haalde met 90 punten een tweede plaats, het B-ensemble behaalde met 86 punten een derde plaats. Voor een aantal leden van het B- en A-Slagwerkensemble was dit hun laatste optreden als lid. Wij willen Marvin, Stephan, Kees-Jan, Annerieke en Roy Slijkhuis bedanken. Na jaren trouwe komst en inzet gaan zij hun eigen weg. Wij hopen jullie in de toekomst nog eens te mogen begroeten tijdens een van onze optredens!

Klik hier voor de foto’s 

 

Share This