Interview Rutger en Luuk

mei 10, 2017

Mooie uitdaging voor amateurs Elspeets Slagwerk Ensemble

Twee jonge muzikanten uit Nunspeet gaan met veel plezier de uitdaging aan die WMC 2017 met zich meebrengt. Ze hebben beiden hun muzikale opleiding in Elspeet genoten en bij dirigent Wibrand van Norel. Met een gedegen muzikale opleiding spelen Rutger van Asselt en Luuk Huisman trots mee in het Elspeets Slagwerk Ensemble.
Van Asselt heeft als 20-jarige zijn eerste 12,5 jarig jubileum net achter de rug terwijl de 19-jarige Huisman al negen jaar lid is. De beiden mannen spelen en slaan op alles wat ongestemd slagwerk betreft. Het WMC vinden ze beiden wel een aparte uitdaging. Van Asselt: ,,Het is pure hobby en vooral het plezier is belangrijk, ook tijdens het WMC. En als we goed spelen, (Rutger lacht hierbij fijntjes) hoop ik stiekem dat we winnen.” Maar dat er veel andere goede slagwerkensembles zijn heeft hij de vorige editie ook wel gezien. Vooral de binnenlandse concurrentie is erg sterk. Maar ook de buitenlanders zijn erg goed. Van Asselt: ,,Vier jaar geleden waren we aan de beurt en tot mijn grote verbazing kwamen de Indonesiërs die voor ons moesten optreden op blote voeten van het podium af. Daar stond ik wel even van te kijken!”

Luuk Huisman ziet ook zijn opleiding als goede basis voor het slagwerk. En dat het hobby is om iets moois mee te maken is dan ook mooi meegenomen. Huisman: ,,Met al dit oefenen lijkt het meer op een uit de hand gelopen hobby maar ik heb er veel plezier in.” Waar ze gaan eindigen is op zich niet goed voorspelbaar volgens Huisman. De jury is niet voorspelbaar in wat ze mooi vinden en dan weet je het maar nooit. Huisman: ,,Alles moet goed gaan en als we ons optreden hebben afgerond en weer naast het podium staan, dan weten we snel genoeg of ze ons de besten vonden. Mijn doel, wij moeten het muziekstuk op haar best uitvoeren!”

 

 

Share This