Interview Jordan en Robert in Nieuwsblad De Band

feb 20, 2017

Het Wereld Muziek Concours gaat in Kerkrade pas in de maand juli van start, maar bij Elspeets Slagwerkensemble leeft dit optreden al weken.

Zo ook bij deze twee slagwerkers, Robert van Asselt, 16 jaar en Jordan Troost, 18 jaar. De beide heren zijn net voor de repetitie goed gemutst, want het gaat goed bij de repetities. Dirigent Wibrand van Norel heeft de wind er goed onder volgens de twee.

DROMEN Jordan en Robert bespelen elk in het thema Dreaming the Dreams maar liefst zeven verschillende instrumenten. Zo hebben ze speciaal een avondje uitgetrokken om tot de juiste opstelling van de zeven instrumenten te komen. Jordan Troost was er vier jaar geleden ook bij in Kerkrade en weet nog dat hij heel erg zenuwachtig was. ,,Ja, ik moest de allereerste slag geven van het muziekstuk en dat was best spannend.”

UITDAGING Van Asselt gaat voor het eerst naar Kerkrade en ziet het als een grote uitdaging om mee te doen. ,,Het zal een hele ervaring worden en heb er al veel over gehoord. Stiekem hoop ik dat we met een topklassering naar huis gaan. Een plaats bij de eerste vijf zou geweldig zijn.” Troost vult aan dat ze het bij het slagwerkensemble vooral van de presentatie en het samenspel moeten hebben. ,,Als we van het podium afkomen dan hoop ik dat we een optimale prestatie hebben neergezet waar iedereen trots op kan zijn. Waar we dan eindigen is minder belangrijk als we maar top gespeeld hebben met ons allen.”

Over het thema Dreaming the Dreams dromen de slagwerkers nog niet maar wie weet gaat dat nog komen.

 

Share This