Interview Anna en Charlotte

apr 1, 2017

Spelen op het WMC is hun droom

In aanloop naar het WMC in Kerkrade komen deze keer twee jonge maar vrolijke dames aan het woord. Charlotte Kok en Anna Engel zijn nog maar relatief kort lid van Elspeets Slagwerk Ensemble. Iets meer dan vier jaar geleden kwamen ze ieder op hun eigen wijze in aanraking met slagwerk.

Anna Engel zag haar broer als slagwerker meedoen en was gelijk verkocht. Ze koos er meteen voor om een slagwerkopleiding te gaan volgen en daarvan heeft ze tot de dag van vandaag nog geen spijt van. Engel volgt een universitaire studie MLS, Molecular Life Sciences. De studie vraagt veel van haar, maar ze wil absoluut een keer het WMC in Kerkrade meemaken. Wat dat gaat worden weet ze niet. Anna: ,,Ik heb er veel over gehoord, maar we zien het wel. Goed spelen en de uitdaging aangaan is het belangrijkste. De dirigent Wibrand geeft mij genoeg uitdagingen, dus daaraan zal het niet liggen.”

Charlotte Kok is pas 16 jaar, maar deze VMBO-studente weet precies wat ze wil en dat is vlammen op het WMC. Charlotte: ,,Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden en hoe we eindigen, maar daar ga ik geen voorspellingen over doen. Hopelijk wordt het net zo leuk als de verhalen die ik er over gehoord heb.” Charlotte en Anna spelen beide op de marimba en Anna daarnaast ook op de vibrafoon. Zenuwen hebben ze nog niet maar die zullen er zeker komen als die zeshonderd toeschouwers de zaal tot de nok toe gevuld hebben. De twee dames kijken elkaar even aan en lachend zeggen ze: ,,We gaan het meemaken en we zullen ons best doen.” Daarna lopen ze een beetje giechelend naar hun instrument. Ze staan te popelen om te gaan repeteren. Dat gaat ze gemakkelijker af dan praten.

 

Share This