Muzikale leiding

De Boventoon voeren

Erik van de Kolk

Dirigent fanfare orkest

Erik van de Kolk (1985) heeft al enige jaren de muzikale leiding bij Elspeets Fanfare Orkest. Hij begon zijn muzikale carrière al op jonge leeftijd bij onze vereniging als lid van het slagwerkensemble en volgde zijn slagwerklessen bij Hendry van Loo en later bij, nu zijn huidige collega, Wibrand van Norel. Op zijn 16de ging Erik naar het conservatorium te Zwolle waar hij bij Jan Wissink, Jan Roel Hamersma en Peter Prommel slagwerk studeerde. Vanaf 2005 studeerde hij directie bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2008 deed hij mee aan de Europese dirigent wedstrijd in Noorwegen en in 2009 aan het Wereld Muziek Concours Lifelong Learning International dirigentencursus te Kerkrade. In 2009 studeerde hij Cum Laude af en behaalde zijn Bachelor Directie met een 9 als gemiddelde. Erik heeft diverse masterclasses gevolgd. Het hoogtepunt in zijn carrière is tot op heden het winnen van de 5e Europese Dirigentenwedstrijd in Zwitserland waarbij hij alle drie de prijzen, van de vakjury, het orkest en het publiek in de wacht wist te slepen. Naast dirigent bij Elspeet is hij ook verbonden aan Brassband Rijnmond, Muziekvereniging Emergo te Castricum, Vriezeveense Harmonie en het Gelders Fanfare Orkest.